Esteettömyys Juhlatalo Tapiolassa

Tapiolassa haluamme ottaa huomioon erilaiset vähemmistöt. Toivotamme tervetulleeksi tiloihimme kaikki erilaiset ihmiset! ♡ 

Esteetön saapuminen Juhlatalo Tapiolaan

Pääovillamme on viisi matalaa porrasta ja tukeva metallikaide molemmin puolin.

Esteetön sisäänkäynti Tapiolaan on sivuoven kautta. Matka on noin 45 metriä pääovilta katsottuna oikealta puolelta talon sivua pitkin talon taakse. Reitti sivuovelle on tasaista sorakenttää, joka on valaistu kolmella ulkovalolla. Takaovelle pääsee ajamaan invataksilla.

Esteettömän sisäänkäynnin kiinteä metalliramppi on 90 cm leveä ja siinä ei ole kaidetta. Rampin, kynnysten ja lattian välinen korkeusero on korkeimmillaan 6 cm ja matalimmillaan 1,5 cm. Ovi on saman levyinen kuin ramppi eli 90 cm. Ulko-oven jälkeen on pieni eteinen, josta on vielä toinen ovi saliin, jonka leveys on 100 cm. Esteetön ovi pitää avata sisäpuolelta.

Esteettömästä ovestamme pääsee sisään esimerkiksi lastenvaunuilla, rollaattorilla, pyörätuolilla, pitopalvelun rullakoiden tai bändin kamojen kanssa. Mikäli juhlissa on tarvetta sille, että eri porukat saapuvat eri ovista, salin sivuovi toimii myös tähän.

Esteettömyys juhlatiloissa

Juhlatilamme ovat kaikki samassa kerroksessa, joten apuvälineiden kanssa liikkuvien ei tarvitse käyttää portaita juhlien aikana. Kahvioon ja juhlasaliin aukeavat pariovet, joiden leveys on 1,6 metriä, kun molemmat ovat auki. Tiloissamme ei ole käytössä induktiosilmukkaa.

Tapiolan juhlakerroksen tiloissa on tasainen valaistus. Kahviossa olevaa kolmea kattovaloa voi himmentää kaukosäätimien avulla ja niiden värisävyä voi muuttaa kylmän ja lämpimän välillä. Salissa olevat kattovalaisimet ovat himmennettävät. Ne toimivat lavan vasemmassa reunassa olevien kahden himmentimen avulla.

Juhlakerroksesta löytyy eteisaulan yhteydestä noin 25 m2 kokoinen pukuhuone, josta saa oven kiinni. Tilaa voi hyödyntää juhliin valmistautumisen lisäksi esimerkiksi lasten päiväunipaikkana tai hiljentymisen tilana.

Lavalle ei ole esteetöntä pääsyä. Lavalle johtaa kaksi erillistä portaikkoa, joissa kummassakin on neljä askelmaa. Toinen portaikoista kulkee takahuoneen kautta, jossa on mahdollista ottaa tukea seinästä. Salin puolella lavan edessä on liikuteltavat rappuset, joissa ei ole kaidetta.

Juhlakerroksessamme on esteetön ja sukupuolineutraali wc, jonne mahtuu pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa. Wc-istuimen ympärilla on tukikaiteet. Wc-tiloissa on myös potta ja hoitopöytä. Wc:n oven leveys on 90 cm ja vessasta poistuttaessa kynnyksen korkeus on 2 cm.

Tapiola on vanha talo, jossa on vielä perinteiset kynnykset eri huoneiden välillä. Kynnysten korkeus vaihtelee 1-6 cm välillä. Kynnykset ovat eri korkuisia eri puolilla ovea.

Kehitämme pikkuhiljaa tilojamme vielä esteettömimmiksi! Aiomme tasoittaa kynnyksien korkeuseroja kumiramppien avulla tulevaisuudessa. Haaveilemme myös siitä, että kaikki voisivat saapua Tapiolaan pääovien kautta, joten toinen ramppi on myös tulevaisuuden kehityslistallamme.

Tapiolan saavutettavuus

Sosiaalisen saavutettavuuden suhteen uskomme yhdenvertaisuuteen ja syrjimättömyyteen! Meille ovat tervetulleita juhlimaan samaa sukupuolta olevat parit sekä eri sukupuolien edustajat ja koko LGBTQ+-yhteisö. Sateenkaarityypit, tervetuloa!

Tapiolassa on järjestetty vuosien varrella paljon eri kansalaisuuksien ja uskontokuntien häitä ja muita juhlatilaisuuksia. Meidän kanssa saa asioida myös englanniksi! We speak English.

Kysyttävää
Juhlatalo Tapiolan esteettömyydestä tai kehitysehdotuksia? Laita meille viestiä ja
jutellaan lisää! info(at)juhlatalotapiola.fi.