Tapiola on saanut uudet omistajat

74-vuotias työväentalo Tapiola Tampereen Kissanmaalla saa uudet omistajat kesäkuussa

 

Vuonna 1949 rakennettu Tapiola-Uudenkylän työväentalo Tampereen Kissanmaalla kokee omistajanvaihdoksen kesäkuun alussa, kun puikkoihin astuvat uudet emännät. 600m2 kokoinen Tapiola on perustamisestaan asti ollut samoilla omistajilla. ”Meidän uusien omistajien yhteenlaskettu ikä on itse asiassa sama kuin Tapiolalla, 74 vuotta”, nauravat uudet yrittäjät Maria Haapaniemi ja Miina Kivelä Juhlatalo Tapiola Oy:stä.

Onnistuneet omistajanvaihdokset yrityksissä ovat melko harvinaisia ja monia toimivia yrityksiä ajetaan alas kun jatkajaa ei löydy. Tällä kertaa kävi toisin. Helmikuussa myyntiin tulleesta vanhasta työväentalosta oli useita kiinnostuneita ostajaehdokkaita. ”Me olimme kuitenkin ainoita, jotka tahtoivat jatkaa toimintaa entisellään ja tarjota tiloja jatkossakin yhdistyksille, harrasteryhmille ja juhlien järjestäjille vuokrattavaksi”, uudet yrittäjät kommentoivat. Myös vanhat omistajat ovat samoilla linjoilla. “Mieli haikeana toivotamme uusille omistajille menestystä. Valintamme heidän edukseen tapahtui pääasiassa sen johdosta, että toiminta Tapiolassa jatkuu samoin kuin tähän asti ja että vanhat asiakkaat voivat toimia edelleen Tapiolan tiloissa”, toteavat Pekka Järvinen ja Pertti Keihänen Tapiolan nykyisestä hallituksesta.

Uudet omistajat kohentavat tilaa kesän aikana aina varaustilanteen sallimissa väleissä. 

Ainakin pintaremonttia, kalustehankintoja sekä julkisivun kunnostusta on luvassa jo tämän vuoden kuluessa. “Tapiola on monelle Tamperelaiselle tuttu tanssi- ja hääpaikkana, haluaisimme uudistuneen ilmeen ja erityisesti kahviotilan remontin myötä löytää myös lisää kokousasiakkaita sekä pienempien perhejuhlien viettäjiä.  Järjestämme kesän aikana Tapiolassa muutamia avoimien ovien päiviä jotta vuokrauksesta kiinnostuneet yksityisasiakkaat sekä harrasteryhmät pääsevät tutustumaan uudistuneeseen tilaan ja sen mahdollisuuksiin.” Uudet yrittäjät toivovat myös yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa erityisesti juhlien ja tapahtumien järjestämisen osalta.