Pöytäkartat 50-80 hlö juhliin

Kuinka suunnitella juhlien pöytäkartta?

Kun järjestät juhlat, oli kyseessä sitten häät, syntymäpäivät tai yritystapahtuma, yksi tärkeimmistä elementeistä on hyvä pöytäkartta. Ei ole yhdentekevää, että minne ihmiset istahtavat juhlissa. Pöytäkartta ei ole vain käytännöllinen, vaan se myös vaikuttaa suuresti tapahtuman ilmapiiriin ja vieraidesi kokemukseen. Tässä artikkelissa jaamme kolme vinkkiä siihen, kuinka suunnitella juhlien pöytäkartta, joka tekee vaikutuksen ja luo mahtavan ilmapiirin kemuihin! Artikkelin alaosasta näet lisäksi muutamia esimerkkipöytäkarttoja, jotka on suunniteltu juuri Tapiolan juhlasalia varten.

1. Aloita vieraiden ja tarvittavien pöytien ja tuolien määrästä

Pöytäkartan suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen juhlapäivää päättämällä vieraiden määrä. Tämä on pohjana sille, että osaat valita oikean kokoisen juhlatilan, jossa on riittävästi istumapaikkoja vieraillesi. Mieti siis ensin, kuinka monta vierasta odotat ja tarkista juhlatilasta heiltä löytyvien pöytien ja tuolien määrä.

Tapiolan juhlasalissa on yhteensä 28 pöytää ja 149 tuolia sekä kolme syöttötuolia. Pöytiä on muutamaa eri koko. Leveydeltään tilamme pöydät ovat 70-80 cm ja pituudeltaan 120-170 cm väliltä. Esimerkiksi 120×70 cm kokoiseen pöytään mahtuu hyvin 4 hlö istumaan.

2. Harkitse istumajärjestys

Istumajärjestys on tärkeä osa pöytäkartan suunnittelua, erityisesti juhlissa, joissa vieraat eivät välttämättä tunne toisiaan. Pyri siis luomaan istumajärjestys, joka edistää vuorovaikutusta, keskustelua ja mukavaa ilmapiiriä. Voit ottaa huomioon vieraidesi mieltymykset ja yhdistellä erilaisia ihmisiä toisiinsa yhteisiin. Muista myös varata erityiset paikat mahdollisille kunniavieraille ja juhlan päähenkilölle.

Häissä juhlatilan etuosaan saatetaan laittaa erillinen hääparin pöytä tai vaihtoehtoisesti hääseurueen pöytä, jossa istuu hääparin lisäksi esimerkiksi kaasoja ja bestmaneja tai esimerkiksi hääparin vanhemmat. Mikäli vieraiden kesken on eripuraa tai sukuriitoja, sijoita riitapukarit eri puolille salia istumaan. Voit myös aktivoida keskustelua vieraiden kesken esimerkiksi salatehtävillä tai juhlabingolla tai pyytää juhlien juontajaa tai seremoniamestaria pitämään alkuun tutustumista edistävän aktiviteetin.

3. Huomioi tilan raamit

Pöytäkartan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon tilan raamit, kuten esimerkiksi lavan sijainti, esteettömät reitit sekä se, että pöytien välissä on tilaa kulkea ja ihmiset mahtuvat hyvin nousemaan penkeiltään. Suositus on jättää seinän viereen vähintään metrin verran tilaa ja pöytien väliin noin 1,5 metriä tilaa. Näin selät vastakkain istuvilla jää noin 70 cm tilaa vetää tuoliaan taaksepäin. Tapiolan juhlasalissa neljään riviin laitettuna jää pöytien väliin yli 2 metriä tilaa liikkua, mutta tarvittaessa voi lisätä mukaan vaikka viidennenkin rivin! Tapiolan sali on kooltaan noin 13×14 metriä.

Mikäli juhlien aikana on ohjelmaa lavalla, pohdi miten päin pöytien kannattaa olla, että ihmiset eivät joudu istumaan niska kenossa pitkiä aikoja. Jos kutsuttujen joukossa on esteettömästi liikkuvia vieraita, varmista, että he pääsevät saapumaan juhlatilaan sisälle ja että heidän istumapaikkansa on helposti saavutettavissa. Tapiolan juhlasalissa löytyy lavan vasemmalta puolelta ramppi ja kaikki juhlatilat sekä esteetön wc ovat samassa kerroksessa. Vanhassa talossamme saattaa kuitenkin tarvita apua kynnyksien kohdalla.

Mieti lopuksi, että tarvitaanko juhliin tanssilattiaa. Juhlatalo Tapiolassa alle 80 henkilön juhlissa tanssilattialle jää salin etuosaan lavan eteen mukavasti tilaa, kun pöydät asettelee oikealla tavalla. Yli 100 henkilön juhlissa pöydät kannattaa bändin tai DJ:n aloittaessa siirtää takaisin pöytävarastoon.

Alla näet esimerkkejämme noin 50-80 henkilön juhlien pöytäkartoista. Löydät esimerkkejä 100-120 hlö juhlista tästä artikkelista ja tarkat tiedot pöytiemme koosta tältä sivulta.

Mikäli tarvitset juhliasi varten paikan, jonne asetella pöydät esimerkiksi näillä tavoilla, toivotamme sinut tervetulleeksi Tapiolaan Tampereen Kissanmaalle juhlimaan! Näet vapaat viikonloppumme varauskalenteristamme. Katso sopiva vapaa päivä ja lähetä meille sähköpostilla varauspyyntö info(a)juhlatalotapiola.fi!